Altid fri fragt og ubegrænset returret.

sustainability

Certificeringer

Certificeringerne er en garanti for, at en række minimumskrav er opfyldt og samtidig en sikkerhed for, at forholdene er tjekket af en uafhængig tredjepart. Derudover er certificeringerne forbrugernes pejlemærker for at støtte brands, der arbejder på at forbedre sociale og miljømæssige problemer i tekstilindustrien samtidig med, at det giver brands et redskab til at arbejde målrettet med at skabe disse forbedringer.

Choose category:
environment
health
social
recycled
vegan
All
Ecocert

Ecocert

Ecocert er en fransk certificering, primært med fokus på økologiske og naturlige kosmetikprodukter, men også med egen selvstændig tekstilcertificering. For at opnå certificeringen skal virksomheder leve op minimum én af tre certificeringer: certificering for social og miljømæssig bæredygtighed (GOTS), certificering for sporbarhed af økologiske tekstiler og certificering for økologisk landbrug (OCS), Ecocerts egen standard for økologi og genanvendte materialer (ECOCERT – ERTS).

 

Hvilken forskel gør ECOCERT?

–  Giver garant for at minimum 70 % af tøjet stammer fra naturlige eller genanvendte fibre

– Arbejder for at fremme økologi

– Giver garanti for, at der ikke er brugt skadelig kemi

– Sikrer, at virksomheden har politik omkring minimering af vand- og energiforbrug

 

Læs mere her:

http://www.ecocert.com/en/organic-ecological-textiles/index.html

shop Ecocert
Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation er en uafhængig non-profit organisation, der arbejder med at forbedre løn og arbejdsforholdene i tekstilindustrien. Fair Wear arbejder sammen med NGO’er og fagforeningerne i produktionsstedernes lande og vejleder i, hvordan designerne step by step kan skabe forbedringer af arbejdsforholdene. Udover vejledning tager Fair Wear på anmeldte og uanmeldte besøg for at sikre, at krav fra den internationale arbejder organisation (ILO) overholdes.

 

Hvilken forskel gør Fair Wear?

– Sikring af løn man kan leve af for både arbejdere i plantager og systuer
– Organiseringsfrihed og ret til kollektiv forhandling
– Intet børnearbejde
– Juridisk bindene ansættelsesforhold

 

Læs mere her:

http://www.fairwear.org/

shop Fair Wear Foundation
Fairtrade

Fairtrade

Fairtrade er en international certificering, der arbejder for at forbedre arbejds- og levevilkår for bønder gennem handel. Ligesom ved Fairtrade-certificerede fødevare gælder det for Fairtrade-bomuld, at bønderne er garanteret en fast pris for deres bomuld, som ikke er afhængigt det globale marked, og at denne pris giver dem en løn, de kan leve af. Udover den stabile løn, tjener bønderne en bonus, som de kan bruge til forbedring af dykningsmetoder eller til skole og sygehus i lokalområdet. Fairtrade-certificeret bomuld kan stamme fra Asien, Afrika og Syd- og Mellemamerika, og kontrollen med overholdelse af Fairtrade forholdene udføres af den uafhængige virksomhed FLOCERT.

 

Hvilken forskel gør Fairtrade?

– Fast pris for varerne
– Længerevarende samarbejde mellem bønder og forhandlere
– Gode arbejdsvilkår og medindflydelse
– Producenternes børn sikres skolegang
– Leveløn plus kollektiv bonus

 

Læs mere her:

http://www.fairtrade-maerket.dk/
https://www.flocert.net/

shop Fairtrade
FSC

FSC

FSC er en certificering, der sikrer bæredygtig skovdrift. Dette betyder, at der ikke fældes flere træer end skoven kan reproducere og samtidigt en garanti for, at både planteliv og dyreliv beskyttes ved skovdriften. Udover hensynstagen til miljø og dyreliv indebærer FSC-certificeringen også et social aspekt, hvor mennesker der arbejder i skoven får fair løn, uddannelse og sikkerhedsudstyr. FSC-certificeringen er relevant for tøj, hvor materialet stammer fra forarbejdet træ som eksempelvis viskose, modal og lyocell.

 

Hvilken forskel gør FSC?

– Sikrer socialt- og miljømæssig bæredygtig skovdrift
– Giver sporbarhed fra skov til fremstilling og slutsalg

 

Læs mere her:

https://dk.fsc.org/dk-dk/hvad-er-fsc

shop FSC
GOTS

GOTS

GOTS står for “Global Organic Textile Standard”, og er den mest omfattende og udbredte økologicertificering indenfor naturlige fibre såsom bomuld, hør og uld. Certificeringen indbefatter miljøvenlig dyrkning og forarbejdning fra plante eller dyr til endeligt stykke tøj. Certificeringen dækker overordnet tre områder: 1) økologisk dyrkning uden brug af pesticider og kunstgødning, 2) skånsom indfarvning og forarbejdning uden kemikalier mistænkt for at være sundhedsskadelige og hormonforstyrrende, og 3) sikre, sunde og fair arbejdsforhold (iht. ILO) for alle, der arbejder med økologiske materialer herunder også systuerne.

 

Hvilken forskel gør GOTS?

– Minimum er 70% økologisk
– Ingen brug af pesticider ved dyrkning
– Ingen brug af sundhedsskadelig kemi
– giver garanti for sikre og sunde løn
– Sikrer lys- og vaskefasthed og krymp

 

Læse mere her:

https://www.global-standard.org/

shop GOTS
GRS

GRS

GRS står for “Global Recycle Standard” og indbefatter miljømæssigt og socialt ansvar på fabrikkerne, der arbejder med genanvendelse af fibre. Dette dækker blandt andet spildevandssikring, restriktion på brug af kemi og retningslinjer for medarbejdernes sundhed og sikkerhed. Certificeringen kan bruges indenfor forskellige tekstiltyper og skal minimum indeholde 20 % genanvendt fibre.

 

Hvilken forskel gør GRS?

– Sikkerhed i at materialet består af genanvendte fibre
– Sporring af det genanvendte tøj, så kun kasseret tøj, der ellers ville være behandlet som affald, bruges
– Krav til sikre, sunde og fair arbejdsvilkår (iht. ILO) tjekket af fabriksbesøg af uvildig 3. part

 

Læs mere her:

http://www.made-by.org/consultancy/standards/grs/

shop GRS
OEKO-TEX

OEKO-TEX

OEKO-TEX er en uafhængig sundhedscertificering, der via laboratorietests sikrer, at det endelige stykke tøj ikke indeholder sundskadelige stoffer eller stoffer mistænkt for at være det. OEKO-TEX tester for mere end 300 forskellige sundheds og miljøskadende stoffer herunder blandt andet tungmetaller, azofarvestoffer og pesticider og justerer løbende deres krav, så de er opdateret ift. nyeste sundhedsforskning. Samlet set er certificeringen en sundhedsgaranti for den, der bruger tøjet og dermed ikke en økologicertificeringen, selvom navnet kunne antyde det.

 

Hvilken forskel gør OEKO-TEX?

– Sætter minimumsgrænser for sundhedsskadelige stoffer, der går udover den generelle lovgivningen i Danmark og EU.
– Sikre at tøjet ikke indeholder stoffer mistænkt for at være allergifremkaldene, kraftfremkaldene og skadende for fertiliteten
– OEKO-TEX SteP indebærer udover en begrænsning af sundhedsskadelig kemi også krav til miljøvenlig produktion og sikrer sunde og fair arbejdsforhold.
– Når virksomheden er OEKO-Tex og OEKO-TEX SteP certificeret, kan den yderligere blive certificeret “OEKO-TEX made in green” og opnå et unikt id-nummer, der gør det muligt at spore alle informationer om mærkets produktionsfaciliteter og arbejdsforhold.

 

Læs mere her:
http://www.okotex.dk
shop OEKO-TEX
PETA-Approved Vegan

PETA-Approved Vegan

PETA er verdens største dyrerettighedsorganisation, og certificeringen PETA-Approved Vegan bruges blandt andet indenfor fødevareindustrien, på laboratorier og i tøjindustrien. Hvis tøj er mærket med PETA-certificeringen, indeholder tøjet ikke læder, pels, uld eller andet, der stammer fra dyr.

 

Hvilken forskel gør PETA-Approved Vegan

– Stiller garanti for at tøjet ikke indeholder materialer, der stammer fra dyr

 

Læs mere her:

https://www.peta.org/living/personal-care-fashion/shop-vegan-clothing-compassionate-shopping-guide/

shop PETA-Approved Vegan
SA8000

SA8000

SA8000 er den mest omfattende certificering af arbejdsforhold. Certificeringen sikrer sunde og sikre forhold, fair lønninger og medindflydelse for medarbejdere af designernes hoved- og underleverandører. Certificering af SA8000 indbefatter detaljeret materiale til at arbejde med – og dokumentere overholdelse af nationale og internationale love – og konventioner indenfor arbejdsmarkedsområdet (ILO og menneskerettigheder). For at sikre standarden bliver overholdt, er der løbende uanmeldte besøg hos leverandørerne

 

Hvilken forskel gør SA8000?

– Intet børnearbejde
– Sikring af løn man kan leve af
– Ret til pension og sygeforsikring
– Betalte sygedage og feriedage
– Ingen tvangsarbejde
– Foreningsfrihed og ret til kollektive forhandlinger

 

Læs mere her:

http://www.sa-intl.org/

shop SA8000
Soil Association

Soil Association

Soil Association er englands største økologi certificering. Soil Association er en del af gruppen, der definerer kravene for den internationale økologi-certificering GOTS. Hvis tøjet er certificeret med Soil Association indebærer det, at tøjet enten er certificeret med GOTS, der både omhandler økologisk landbrug, miljøvenlig forarbejdning og gode arbejdsforhold, eller at tøjet er certificeret med OCS, der sikrer, at tøjet er af økologisk dyrket bomuld.

 

Hvilken forskel gør Soil Association?

– Fremmer økologi ved at sætte strenge krav til brug af pesticider og GMO.
– Indebærer enten GOTS certificering eller OCS certificering

 

Læs mere her:

https://www.soilassociation.org/certification/fashion-textiles/

shop Soil Association
Svanemærket

Svanemærket

Svanemærket er et nordisk miljømærke, som stiller krav til at hele tøjets cyklus. Dette indebærer, at dyrkning, forarbejdning, syning, brug og bortskaffelse eller genanvendelse er så miljøvenlig som mulig. Derudover er tøj, der er svanemærket også lavet af økologiske naturmaterialer som for eksempel bomuld og hør.

 

Hvilken forskel gør Svanemærket?

– Stiller garanti for at tøjet er blandt det mindst miljøbelastende indenfor sin kategori
– Stiller større krav end lovgivningen ift. brug af problematiske stoffer, mistænkt for at være sundhedsskadelige.
– Garanti for at tøjet er lavet af økologiske naturfibre

 

Læs mere her:

https://www.ecolabel.dk/da/blomsten-og-svanen

shop Svanemærket