Fri fragt på ordrer over 499,- Ubegrænset returret. 1-3 dages levering.

sustainability

Certificeringer

Certificeringer er forbrugerens sikring for, at en række minimumskrav er opfyldt, og at andre end producenterne selv har tjekket op på forhold omkring økologi, kemi, dyrevelfærd og arbejdsforhold. Alle vores designere har deres forskellige certificeringer og deres særlige fokus inden for bæredygtighed. 

Choose category:
environment
health
social
recycled
vegan
All
EUROPEAN FLAX®

EUROPEAN FLAX®

EUROPEAN FLAX® – Europæisk hør – betyder naturligvis, at høren er dyrket og fremstillet i EU og lever op til høje standarder og kvalitet. Det betyder også at hvert et skridt af processen fra dyrkning til færdigt produkt skal være sporbart og foregå i EU. Certificeringen garanterer lokal dyrkning, der naturligvis skal respektere miljøet. Producenterne af hør må ikke anvende kunstvanding, ej heller genmodificering (GMO) og der må ikke udledes affald. Fiberekstraktionen (scutching) foregår 100% mekanisk uden anvendelse af kemikalier i processen. Desuden skal alt arbejde og arbejdskraft udføres i overensstemmelse med Den Internationale Arbejdsorganisation ILO, som arbejder på social retfærdighed og internationalt anerkendte menneske- og arbejdsrettigheder

shop EUROPEAN FLAX®
RWS

RWS

RWS (Responsible Wool Standard) er en certificering for tøj af uld. Certificeringen dækker over god dyrevelfærd fro fårene og at jorden fårene går på drives ansvarligt. Med RWS kan du også være sikker på at ulden er mulesing-fri. udover gode vilkår for jorden og dyrenen, sætter RWS også krav til ordentlige vilkår for de mennesker, der arbejder med dyrene. For at opnå certificeringen skal en professionel tredjepart reviderer hver fase i forsyningskæden.

shop RWS
B-Corp

B-Corp

B Corp er en global bevægelse, der fremmer virksomheder, der ønsker at balancere profit med formål og bæredygtighed. Når et brand har en B Corp-certificering (Benefit Corporation) eller Certified B Corporation, betyder det, at de stræber efter høje sociale og miljømæssige præstationer. Et mål for en B Corp certificeret virksomhed er, at de vil skabe en positiv samfundsforandring og ikke udelukkende skabe profit.

shop B-Corp
Ecocert

Ecocert

Ecocert er en fransk certificering, primært med fokus på økologiske og naturlige kosmetikprodukter, men også med egen selvstændig tekstilcertificering. For at opnå certificeringen skal virksomheder leve op minimum én af tre certificeringer: certificering for social og miljømæssig bæredygtighed (GOTS), certificering for sporbarhed af økologiske tekstiler og certificering for økologisk landbrug (OCS), Ecocerts egen standard for økologi og genanvendte materialer (ECOCERT – ERTS).

 

Hvilken forskel gør ECOCERT?

–  Giver garant for at minimum 70 % af tøjet stammer fra naturlige eller genanvendte fibre

– Arbejder for at fremme økologi

– Giver garanti for, at der ikke er brugt skadelig kemi

– Sikrer, at virksomheden har politik omkring minimering af vand- og energiforbrug

 

Læs mere her:

http://www.ecocert.com/en/organic-ecological-textiles/index.html

shop Ecocert
EU-Blomsten/EU Ecolabel

EU-Blomsten/EU Ecolabel

EU Blomsten er det danske navn på den europæiske mærkning EU Ecolabel. EU Blomsten er EU’s officielle miljømærke. Målet med mærkningen er
flere: At begrænse miljøbelastningen under produktionen og ved brug, at begrænse sundhedsskadelige, kræftfremkaldende og farlige stoffer samt tungmetaller og at fremme kvaliteten. EU Blomsten er at finde på en lang række produkter lige fra rengøringsmidler (som du sikkert kender) til bla sko og fodtøj (mere aktuelt for Langsamt). Når et produkt har EU Blomsten, betyder det, at der tages hensyn til forbrugerens sundhed og til miljøet under produktionen. Der er således skrappe krav til kemikalier og en mængde skadelige kemikalier for menneske og miljø er udelukket eller stærkt begrænset.

shop EU-Blomsten/EU Ecolabel
Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation er en uafhængig non-profit organisation, der arbejder med at forbedre løn og arbejdsforholdene i tekstilindustrien. Fair Wear arbejder sammen med NGO’er og fagforeningerne i produktionsstedernes lande og vejleder i, hvordan designerne step by step kan skabe forbedringer af arbejdsforholdene. Udover vejledning tager Fair Wear på anmeldte og uanmeldte besøg for at sikre, at krav fra den internationale arbejder organisation (ILO) overholdes.

 

Hvilken forskel gør Fair Wear?

– Sikring af løn man kan leve af for både arbejdere i plantager og systuer
– Organiseringsfrihed og ret til kollektiv forhandling
– Intet børnearbejde
– Juridisk bindene ansættelsesforhold

 

Læs mere her:

http://www.fairwear.org/

shop Fair Wear Foundation
Fairtrade

Fairtrade

Fairtrade er en international certificering, der arbejder for at forbedre arbejds- og levevilkår for bønder gennem handel. Ligesom ved Fairtrade-certificerede fødevare gælder det for Fairtrade-bomuld, at bønderne er garanteret en fast pris for deres bomuld, som ikke er afhængigt det globale marked, og at denne pris giver dem en løn, de kan leve af. Udover den stabile løn, tjener bønderne en bonus, som de kan bruge til forbedring af dykningsmetoder eller til skole og sygehus i lokalområdet. Fairtrade-certificeret bomuld kan stamme fra Asien, Afrika og Syd- og Mellemamerika, og kontrollen med overholdelse af Fairtrade forholdene udføres af den uafhængige virksomhed FLOCERT.

 

Hvilken forskel gør Fairtrade?

– Fast pris for varerne
– Længerevarende samarbejde mellem bønder og forhandlere
– Gode arbejdsvilkår og medindflydelse
– Producenternes børn sikres skolegang
– Leveløn plus kollektiv bonus

 

Læs mere her:

http://www.fairtrade-maerket.dk/
https://www.flocert.net/

shop Fairtrade
FSC

FSC

FSC er en certificering, der sikrer bæredygtig skovdrift. Dette betyder, at der ikke fældes flere træer end skoven kan reproducere og samtidigt en garanti for, at både planteliv og dyreliv beskyttes ved skovdriften. Udover hensynstagen til miljø og dyreliv indebærer FSC-certificeringen også et social aspekt, hvor mennesker der arbejder i skoven får fair løn, uddannelse og sikkerhedsudstyr. FSC-certificeringen er relevant for tøj, hvor materialet stammer fra forarbejdet træ som eksempelvis viskose, modal og lyocell.

 

Hvilken forskel gør FSC?

– Sikrer socialt- og miljømæssig bæredygtig skovdrift
– Giver sporbarhed fra skov til fremstilling og slutsalg

 

Læs mere her:

https://dk.fsc.org/dk-dk/hvad-er-fsc

shop FSC
GOTS

GOTS

GOTS står for “Global Organic Textile Standard”, og er den mest omfattende og udbredte økologicertificering indenfor naturlige fibre såsom bomuld, hør og uld. Certificeringen indbefatter miljøvenlig dyrkning og forarbejdning fra plante eller dyr til endeligt stykke tøj. Certificeringen dækker overordnet tre områder: 1) økologisk dyrkning uden brug af pesticider og kunstgødning, 2) skånsom indfarvning og forarbejdning uden kemikalier mistænkt for at være sundhedsskadelige og hormonforstyrrende, og 3) sikre, sunde og fair arbejdsforhold (iht. ILO) for alle, der arbejder med økologiske materialer herunder også systuerne.

 

Hvilken forskel gør GOTS?

– Minimum er 70% økologisk
– Ingen brug af pesticider ved dyrkning
– Ingen brug af sundhedsskadelig kemi
– giver garanti for sikre og sunde løn
– Sikrer lys- og vaskefasthed og krymp

 

Læse mere her:

https://www.global-standard.org/

shop GOTS
GRS

GRS

GRS står for “Global Recycle Standard” og indbefatter miljømæssigt og socialt ansvar på fabrikkerne, der arbejder med genanvendelse af fibre. Dette dækker blandt andet spildevandssikring, restriktion på brug af kemi og retningslinjer for medarbejdernes sundhed og sikkerhed. Certificeringen kan bruges indenfor forskellige tekstiltyper og skal minimum indeholde 20 % genanvendt fibre.

 

Hvilken forskel gør GRS?

– Sikkerhed i at materialet består af genanvendte fibre
– Sporring af det genanvendte tøj, så kun kasseret tøj, der ellers ville være behandlet som affald, bruges
– Krav til sikre, sunde og fair arbejdsvilkår (iht. ILO) tjekket af fabriksbesøg af uvildig 3. part

 

Læs mere her:

http://www.made-by.org/consultancy/standards/grs/

shop GRS
Grüner Knopf

Grüner Knopf

Grüner Knopf (Den grønne knap) er en statslig tysk certificering. Den bygger på de eksisterende Gots- og IVN BEST certificeringer, men i modsætning til dem, bygger den på en detaljeret undersøgelse af social ansvarlighed. En certificeret virksomhed skal med andre ord tage socialt ansvar i deres leverandørvirksomheder ved at være opmærksomme på menneskerettighederne. Rapportere og eliminere, hvis ikke alt lever op til de høje krav.

shop Grüner Knopf
IVN BEST

IVN BEST

Kvalitetsmærket ‘NATURTEXTIL IVN zertifiziert BEST’ – IVN BEST er i virkeligheden den højeste certificering inden for økologisk tøj. Også selvom der ikke er så mange, der kender den herhjemme. For at leve op til certificeringen, skal det givne stykke tøj nemlig være helt og aldeles – 100% – fremstillet af økologiske naturfibre. Ved Gots-certificeringen er det 70-100% og kan dermed godt blandes med andet, det kan tøj med IVN BEST-certificeringen ikke.

IVN BEST tager naturligvis også den miljømæssige effekt af hele produktionsprocessen i betragtning fra mark til færdigt produkt. Det samme gælder sociale standarder og arbejdsforhold.

shop IVN BEST
OEKO-TEX

OEKO-TEX

OEKO-TEX er en uafhængig sundhedscertificering, der via laboratorietests sikrer, at det endelige stykke tøj ikke indeholder sundskadelige stoffer eller stoffer mistænkt for at være det. OEKO-TEX tester for mere end 300 forskellige sundheds og miljøskadende stoffer herunder blandt andet tungmetaller, azofarvestoffer og pesticider og justerer løbende deres krav, så de er opdateret ift. nyeste sundhedsforskning. Samlet set er certificeringen en sundhedsgaranti for den, der bruger tøjet og dermed ikke en økologicertificeringen, selvom navnet kunne antyde det.

 

Hvilken forskel gør OEKO-TEX?

– Sætter minimumsgrænser for sundhedsskadelige stoffer, der går udover den generelle lovgivningen i Danmark og EU.
– Sikre at tøjet ikke indeholder stoffer mistænkt for at være allergifremkaldene, kraftfremkaldene og skadende for fertiliteten
– OEKO-TEX SteP indebærer udover en begrænsning af sundhedsskadelig kemi også krav til miljøvenlig produktion og sikrer sunde og fair arbejdsforhold.
– Når virksomheden er OEKO-Tex og OEKO-TEX SteP certificeret, kan den yderligere blive certificeret “OEKO-TEX made in green” og opnå et unikt id-nummer, der gør det muligt at spore alle informationer om mærkets produktionsfaciliteter og arbejdsforhold.

 

Læs mere her:
http://www.okotex.dk
shop OEKO-TEX
PETA-Approved Vegan

PETA-Approved Vegan

PETA er verdens største dyrerettighedsorganisation, og certificeringen PETA-Approved Vegan bruges blandt andet indenfor fødevareindustrien, på laboratorier og i tøjindustrien. Hvis tøj er mærket med PETA-certificeringen, indeholder tøjet ikke læder, pels, uld eller andet, der stammer fra dyr.

 

Hvilken forskel gør PETA-Approved Vegan

– Stiller garanti for at tøjet ikke indeholder materialer, der stammer fra dyr

 

Læs mere her:

https://www.peta.org/living/personal-care-fashion/shop-vegan-clothing-compassionate-shopping-guide/

shop PETA-Approved Vegan
SA8000

SA8000

SA8000 er den mest omfattende certificering af arbejdsforhold. Certificeringen sikrer sunde og sikre forhold, fair lønninger og medindflydelse for medarbejdere af designernes hoved- og underleverandører. Certificering af SA8000 indbefatter detaljeret materiale til at arbejde med – og dokumentere overholdelse af nationale og internationale love – og konventioner indenfor arbejdsmarkedsområdet (ILO og menneskerettigheder). For at sikre standarden bliver overholdt, er der løbende uanmeldte besøg hos leverandørerne

 

Hvilken forskel gør SA8000?

– Intet børnearbejde
– Sikring af løn man kan leve af
– Ret til pension og sygeforsikring
– Betalte sygedage og feriedage
– Ingen tvangsarbejde
– Foreningsfrihed og ret til kollektive forhandlinger

 

Læs mere her:

http://www.sa-intl.org/

shop SA8000
Soil Association

Soil Association

Soil Association er englands største økologi certificering. Soil Association er en del af gruppen, der definerer kravene for den internationale økologi-certificering GOTS. Hvis tøjet er certificeret med Soil Association indebærer det, at tøjet enten er certificeret med GOTS, der både omhandler økologisk landbrug, miljøvenlig forarbejdning og gode arbejdsforhold, eller at tøjet er certificeret med OCS, der sikrer, at tøjet er af økologisk dyrket bomuld.

 

Hvilken forskel gør Soil Association?

– Fremmer økologi ved at sætte strenge krav til brug af pesticider og GMO.
– Indebærer enten GOTS certificering eller OCS certificering

 

Læs mere her:

https://www.soilassociation.org/certification/fashion-textiles/

shop Soil Association
Svanemærket

Svanemærket

Svanemærket er et nordisk miljømærke, som stiller krav til at hele tøjets cyklus. Dette indebærer, at dyrkning, forarbejdning, syning, brug og bortskaffelse eller genanvendelse er så miljøvenlig som mulig. Derudover er tøj, der er svanemærket også lavet af økologiske naturmaterialer som for eksempel bomuld og hør.

 

Hvilken forskel gør Svanemærket?

– Stiller garanti for at tøjet er blandt det mindst miljøbelastende indenfor sin kategori
– Stiller større krav end lovgivningen ift. brug af problematiske stoffer, mistænkt for at være sundhedsskadelige.
– Garanti for at tøjet er lavet af økologiske naturfibre

 

Læs mere her:

https://www.ecolabel.dk/da/blomsten-og-svanen

shop Svanemærket