Fri fragt på ordrer over 499,- Ubegrænset returret. 1-3 dages levering.

sustainability

Vask & pleje

Alt tøj er mærket med et unikt vaskelabel, som er en guide til, hvordan tøjet skal vaskes, tørres og stryges. Ud over tøjets unikke vaskelabels, er der alt efter materialet, nogle faste råd man kan følge, og der er også en række gode råd, man kan følge, hvis man ønsker at skåne miljøet.

Choose category:
recycled
plant
animal
regenerated
All
Genanvendte Materialer

Genanvendte Materialer

Tøj af genanvendte materialer kræver ingen særlig pleje og skal behandles som almindelig bomuld, uld og polyester. For at passe på mikroplastforurening ved vask af polyester og nylon, kan man bruge vaskepose fra Guppy Friend til at opsamle plasten.

Hør

Hør

Vask på 30 grader og brug lav tørretumbler temperatur. Hør bliver for hver vask mere blød og bedre til at optage fugt. Hør kan stryges, men har en fin naturlig ujævn struktur, som også er charmen ved hør. For et miljøvenligt valg, lufttør i stedet for tørretumbler og brug miljøvenligt vaskemiddel gerne mærket med EU blomsten eller svanen.

Læder

Læder

Læder kan plejes med fugtgivende creme og/eller vandafvisende spray.

Lyocell/TENCEL™

Lyocell/TENCEL™

Vask ved 30- 40 grader og undgå helst tørretrumbler for at beholde den bløde glatte overflade. Lyocell kan have tendens til at krølle, men kan også meget hurtigt stryges eller dampes glat ved middel varme. For et miljøvenligt valg, vask ved 30 grader og lufttør tøjet.

Modal

Modal

Modal er meget stærk i våd tilstand og kan klare vask ved op til 40 grader og tørretumbler, men holder sig pænest ved maks 30 grader og gerne i vaskepose, hvis det er undertøj. Stoffet krøller kun meget lidt og behøver derfor ikke strygning. For et miljøvenligt valg, vask ved 30 grader og hæng tøjet til lufttørring.

Økologisk bomuld

Økologisk bomuld

Vask på 30-40 grader. Velour, jersey og rib tåler tørretumbler og kan skrumpe 1-4%. Vævet stof, denim og fløjl tåler i mindre grad tørretumbler.

For et miljøvenligt valg, vask altid på 30 grader og lufttør, hvis det er muligt, og brug miljøvenligt vaskemiddel gerne mærket med EU blomsten eller svanen.

Silke

Silke

Husk først og fremmest på at silke kræver meget sjælden vask og kan blive frisket op ved at blive hængt til luftning udendørs eller i badeværelsesdamp. Når du en sjælden gang imellem skal vaske silke, er det vigtigt at bruge vaskemiddel særligt til silke, eventuelt vaskemiddel fra Tangent GC. Vask enten i hånden med koldt eller lunkent vand eller i maskinen på et skåneprogram/håndvask program ved max 30 grader (dog helst koldt) og brug gerne vaskepose. Udgå at bruge tørretumbler og pres i stedet vandet ud med et håndklæde og læg det til at tørre fladt, så det holder formen.

Syntetiske Materialer

Syntetiske Materialer

Kan vaskes rent ved 30 grader, men tåler op til 60 grader og tørrer hurtigt. For at passe på mikroplastforurening ved vask af polyester og nylon, kan man bruge vaskepose fra Guppy Friend til at opsamle plasten.

Uld

Uld

Husk først og fremmest på, at uld ikke behøver at blive vasket særligt ofte og kan blive frisket op ved at hænge udendørs eller i badeværelsesdamp. Når du en sjælden gang imellem skal vaske uld, er det vigtigt at bruge vaskemiddel særligt tilpasset uld og finvask, som eksempelvis finvask fra Tangent GC. Vask enten i hånden med koldt vand eller i maskinen på et uldprogram ved max 30 grader (dog helst 20 grader) og brug gerne vaskepose. Undgå tørretumbler og pres i stedet vandet ud med et håndklæde og læg det fladt til at tørre, så det holder formen. Hvis du vasker i hånden, skal du lægge det i blød i koldt eller lunket vand i 10-15 minutter uden at massere og vride det. Skyl derefter ulden 4 gange, pres vandet ud uden at vride og rul det i et håndklæde. Læg det fladt til tørre i stuetemperatur og undgå helst direkte sollys og radiator.

Viskose

Viskose

Viskose kan vaskes ved 40 grader og holder også fint til tørretrumpling. Dog anbefales vask ved 30 grader og lufttørring af miljøhensyn. Viskose kan have tendens til at krølle, men kan også meget hurtigt stryges eller dampes glat.