Genanvendt materiale
Genanvendte materialer er ofte en kombination af genanvendt og nyt for at sikre en holdbar kvalitet, og kan være af både naturlige fibre som eksempelvis uld og bomuld eller syntetisk som polyester og nylon. Det genanvendte materiale kan både være rester fra fabrikker, eller kasseret tøj fra forbrugere. Ved syntetiske materialer kan det være plastaffald der flyder i naturen. Ved at genanvende materialer spares der samlet set både på vand, kemi, og energi, og det hjælper til at minimere deponering af tøj som affald i naturen. Processen med genanvendelse kan både være en kemisk og mekanisk proces hvor det gamle bliver omdannet til nyt, og hvis tøjet er sorteret i farve kan processen med indfarvning springes over.
Kashmir
Kashmir uld er afklippet hår fra pelsen af Kashmirgeden. Håret er utroligt fint og blødt, og derudover strækbar, slidstærk og varmeregulerende.
Merinould
Merinould kommer fra merinofår, der oprindeligt hørte til i Spanien. I dag findes fårene primært i Australien og New Zealand, men brands som f.eks. Colorful Standard bruger også merinould fra Italien. Merino har mange gode egenskaber, såsom varmeregulering og lugtfrit. Uld er naturligt resistent overfor mikrobiel vækst, hvilket betyder, at bakterier ikke trives - i modsætning til mere glatte overflader som f.eks. syntetiske fibre. Sved lugter ikke i sig selv, men derimod er det bakterierne som kan opstå i sveden, der gør.
Syntetisk materiale
Syntetiske materialer er udvundet af ikke fornybare og bionedbrydelige ressourcer, ofte via udvinding af råolie fra naturgas. De syntetiske materialer kan være nylon, polyester og elastan. Overordnet set bruges der mindre vand ved fremstilling af syntetiske materialer end ved naturlige og regenererede materialer. Dog er vand og luftforureningen højere, og kan være meget skadende og miljøforurenende.
I nogle beklædningsgenstande kan en lille procentdel syntetiske materialer være med til at forlænge tøjets levetid. Eksempelvis kan tilføjelse af lidt polyester gøre overtøj og bukser lavet i uld mere slidstærkt, og en lille procentdel elastan kan være med til at styrke undertøj og sportstøj. Elastanen gør at materialet kan strækkes og bøjes uden at det mister sin form, og gør det modstandsdygtigt overfor sved og vask.
Viskose
Viskose er et materiale der oprindeligt stammer fra træ. Materialet hører, sammen med blandt andet lyocell og modal, ind under fællesbetegnelsen regenererede materialer. At det er regenererede betyder at naturmaterialet træ, brydes ned til sin mindste byggeblok cellulose, og herfra genopbygges til nye fibre, som der kan laves stof af.